?

Tanker om at forholdet ikke vil vare -er det er dårlig tegn?

Kvinne 24 . 09 Oktober 2020
Spørsmål

Jeg har hatt en tanke eller følelse om forholdet mitt ganske regelmessig siden vi møttes. Om 2 uker så har det gått 1 år siden vi møttes, vært kjærester i 8 mnd. Jeg synes forholdet mitt er veldig bra: vi kommuniserer bra, uttrykker mye kjærlighet, har like ambisjoner om framtiden og respekterer hverandre. Men jeg vil si at ihvertfall 1 gang i mnd lurer jeg på om vi kommer til å vare, om forholdet er riktig, og/eller om følelsene mine er riktige. Når dte skjer blir jeg veldig bekymret og tenker på det mye: jeg ønsker jo ikke slå opp, men noen ganger så lurer jeg på om disse tankene er underbevisstheten min som prøver å si meg noe eller om det er "angsten" min(hvis vi ender det snart, så blir det kanskje like vondt som om det skjer uventet). Det er mye usikkerhet rundt forholdet vårt mtp til neste år fordi da er jeg ferdig med masteren: enten så får jeg jobb i nærområdet eller så må jeg flytte. må jeg sistnevnte vet jeg ikke om forholdet vil vare. Er dette et dårlig tegn for forholdet?

Kvinne (24)
Fagperson svarer
Hei

Jeg tenker ikke at det ikke trenger være et dårlig tegn i forholdet at du er usikker på om forholdet vil vare. Tvert imot tror jeg at de fleste er innom slike tanker når de er i parforhold over tid. Mange skammer seg nok litt over å ha slike tanker, så vi hører lite om dem. Spesielt vanlig er det nok å ha denne type tanker i en situasjon, slik som du er nå, hvor det er en usikkerhet rundt hvor du skal bo/ studere i fremtiden. Jeg tror det er viktig at du og kjæresten din prøver å være i forkant og snakke sammen om denne (eventuelle) flyttingen - hvilke tanker og følelser det skaper. Videre at dere prøver å lage noen strategier for å møte denne utfordringen.

Du forteller at du og kjæresten din har det fint sammen, at dere er glade i hverandre og har mye til felles. Ingen forhold kommer med en 100% garanti for det vil vare, men det dere har sammen er et godt utgangspunkt for å få bygge et solid og godt forhold fremover. Så prøv å ikke la tvilen du kjenner på av og til få for stor betydning. Jeg tror ikke at det er underbevisstheten din som prøver å si deg noe her. Mest sannsynlig er dette ikke er annet enn vanlige tanker/ følelser de fleste er innom i løpet av et forhold. 

Så ta vare på hverandre - og fortsett å gjør fine og hyggelige ting sammen. Prøv å ikke legg for stor vekt på tvilen. Jeg legger ved en artikkel om bekymringstanker som kan være til nytte.

Hilsen sosionomen, SiO Helse.

Jeg synes også du bør lese:
Finner du ikke det du leter etter?